Mobil logo ny 2

Yoga

för ett liv i mer harmoni och balans

Yoga för mig är närvaro, kontakt och ett sätt att få återhämtning och ta emot läkning.
Hos mig får du möjlighet att möta dig själv, där du är, så som du är och återknyta kontakten med din kropp och ditt inre.

Jag guidar dig i Sensingyoga, Mediyoga, Yinyoga och i Meditationer med fokus på det livgivande och läkande i kropp och andetag.
Genom yogan balanserar vi yin och yang och skapar på så vis större utrymme för mer harmoni och balans i ditt övriga liv.

I stilla positioner eller i långsamma rörelser möts vi på mattan till ett större välbefinnande och varvar ner från vardagens tempo.

Yinyoga

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfullness och kinesisk medicin. I yinyoga utför vi enkla, mjuka yogaövningar och stannar i dem under en längre tid, och samtidigt slappnar vi av i kroppen och vilar i nuet.

Yin representerar svalka, avslappning varande och mjukhet. Då yinyogan är en stillsam yogaform öppnas upp möjligheter för en meditativ och närvaro i nuet. Det skapar plats och utrymme för att få känna efter hur du har det både på insidan och utsidan.

i Yinyogan fokuserar vi på kroppens inre partier så som bindväv, skelett, ligament och inre organ. Det är den nedre delen av kroppen som står i centrum.  De flesta av positionera utförs sittande eller liggande och ökar flexibiliteten i våra stela höfter, hårda benmuskler och gör ryggraden mer böjlig. Även bröstkorg, axlar och skuldror öppnas upp och får ökad rörelse och smidighet. 

Yoga

Meidiyoga

Meidiyoga eller medicinsk yoga är en väl beprövad och forskad yogaform som blandar österländsk klassik
kundaliniyoga med västerländskt utformande utifrån läkande och återhämtande egenskaper.

I mediyoga ligger fokus på det långa djupa andetaget och i långsamma rörelser som hjälper dig  att komma i kontakt med kroppen och mjukt lossa på spänningar.

Meditaion är ett annat viktigt inslag i mediyoga, som hjälper kroppen och sinnet att slappna av.  Med hjälp av andetaget och att hålla fokus på några enkla saker aktiveras inte mer än 1400 punkter i kroppen som ökar vårat välbefinnande.

Som ett komplement använder jag mig även av HRV träning i mediyogan. En andningsteknik som förbättrar fokus och hjälper dig att lättare hitta och behållla motivation och uppnå uppsatta mål.

Meditation

Genom meditation blir du avslappnad, sover jämnare och djupare, får bättre minne och upplever en större känsla i nuet genom hela dagen. Det finns flera forskningsstudier som visar att du sänker och stablilserar ditt blodtryck, ökar koncentrationsförmågan och ger kroppen en boost med att utsöndra hormonet serotonin som gör dig mer tillfreds. Att meditera regelbundet gör dig mer motståndskraftig mot den negativa stressen och kan behålla lugnet och kontakten med dig själv i utmanande situationer.

Jag guidar dig i flera olika meditationstekniker så som:
Mindfullnes- Där du ökar medvetenheten i dig
Tapping- Genom att knacka på olika akupunkturpunkter och komma i kontakt med känslor och minnen frigör du en mängd gamla mönster som inte tjänar dig. Hormonet oxytocin som ger glädje och lugn utsöndras och tapping är en lika enkel som djup förändringsskapande meditation.
Kroppscanning- Insiktsmeditation- Där du lär känna din kropp och slappnar av. Stressen minskar markant.
Guidade visualieringar- Hjälper dig genom förändringar och stärker din kärna. Affirmationer- Öppnar upp för ditt inre skapande.
Meditationer med fokus på andetaget- ger fokuserad uppmärksamhet, lugn och klarhet. 
Meditationer för självmedkänsla och empatisk glädje. Ger större förståelse för dig själv och din omgivning. Ger jämnmod.

Meditationer sker i både gruppform, workshops och som en del av terapi eller coachning där det tjänar sitt syfte.